Lyon doet Ligue 1 officieel verzoek om toch weer te gaan voetballen

0
165

Olympique Lyonnais heeft de hoop niet opgegeven dat de Franse voetbalcompetitie alsnog uitgespeeld kan worden. Vrijdagavond heeft de club de competitieleiders van Ligue 1 in een statement gevraagd het stopzetten te heroverwegen.

Premier Edouard Philippe zei donderdag dat voetbalclubs hun trainingen vanaf 2 juni mogen hervatten en dat vriendschappelijke wedstrijden, mogelijk zelfs met publiek, vanaf 22 juni weer kunnen worden gespeeld.

“Dit bevestigt dat de beslissing om de competitie stop te zetten haastig, voorbarig en strijdig was met de aanbevelingen van UEFA”, schrijft de club van Memphis Depay en Kenny Tete op de website.

Op het moment dat Ligue 1 vanwege het coronavirus gestaakt werd, precies een maand geleden, stond Lyon op de zevende plaats. Voor het eerst sinds 1997 grijpt de club daardoor naast Europees voetbal.

De zevenvoudig landskampioen meent nu dat de situatie in Frankrijk dermate is veranderd dat er voldoende argumenten zijn om de competitie alsnog uit te spelen.

Lyon haalt ook het feit dat de club nog actief is in de Champions League aan. Juventus, tegenstander in de achtste finales, begint 20 juni weer aan de nationale competitie en is in de ogen van de Fransen daarom in het voordeel.

Bron: nos.nl