Major League Soccer stuurt aan op herstart in juni, op neutraal terrein

0
158

De herstart van de Amerikaanse voetbalcompetitie krijgt steeds meer vorm. Om de Major League Soccer op korte termijn weer te kunnen hervatten, zullen de wedstrijden in eerste instantie op neutraal terrein worden gespeeld. Vanaf juni zouden alle 26 clubs in Orlando terechtkunnen.

“We beginnen waarschijnlijk op neutrale locaties”, liet de voetbalbond weten. Een exacte datum werd nog niet genoemd voor de herstart van de competitie, waarin pas twee volledige speelronden werden afgewerkt.

Disney World

In de buurt van Disney World ligt een complex dat voldoende ruimte biedt om alle clubs te huisvesten. Ploegen moeten daar eerst nog in quarantaine. Spelers en begeleiders zullen rond alle duels worden getest op het coronavirus.

Jaap Stam, die vrijdag een contract tekende als hoofdtrainer van FC Cincinnati, verblijft op dit moment zelfs nog in Nederland.

Waarnemend minister Chad Wolf van het binnenlandse veiligheidsministerie Homeland Security liet weten dat sporters en trainers snel weer welkom zijn in Amerika.

Bron: nos.nl