Manchester United haalt Martínez, nu een van de duurste eredivisiespelers ooit

0
75

Manchester United meldt dat het een akkoord heeft met Ajax over de transfer van Lisandro Martínez, die nog wel medisch gekeurd moet worden en in afwachting is van een werkvisum voor het Verenigd Koninkrijk. Ajax meldt dat het een transfersom van 57,37 miljoen euro ontvangt. Via bonussen kan dat bedrag nog oplopen tot 67,37 miljoen.

Daaree wordt Martínez een van de grootste uitgaande transfers ooit in de eredivisie. Alleen voor Frenkie de Jong (85 miljoen euro) en Matthijs de Ligt (75 miljoen) werd ooit nog meer betaald.

De 24-jarige Martínez speelde drie seizoenen bij Ajax, dat hem voor 7 miljoen euro overnam van de Argentijnse club Defensa y Justicia. In al die jaren eindigde hij met Ajax bovenaan in de eredivisie, al werd er in 2020 wegens de coronacrisis geen kampioen uitgeroepen. Ook won Martínez onder Erik ten Hag, sinds deze zomer de nieuwe manager bij Manchester United, eenmaal de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal.

Bij Ajax groeide Martínez uit tot Argentijns international. Hij speelde zeven interlands en won met de nationale ploeg vorig jaar de Copa América.

Derde aanwinst

De voorbije dagen werd al duidelijk dat de transfer aanstaande was. Vrijdagavond verschenen er foto’s van Martínez die in een privévliegtuig naar Manchester vertrok.

Martínez is de derde aanwinst voor Ten Hag bij United. Eerder trok de Nederlandse coach Feyenoord-verdediger Tyrell Malacia aan en haalde hij de Deense oud-Ajacied Christian Eriksen naar Old Trafford.

Ten Hag is voortvarend begonnen aan zijn nieuwe baan. In de eerste oefenduels boekte United ruime overwinningen. Aartsrivaal Liverpool werd in Bangkok met 4-0 geklopt en het Australische Melbourne Victory werd met 4-1 verslagen. Martínez zal zich spoedig bij zijn nieuwe teamgenoten voegen in het trainingskamp in Australië.

Bron: nos.nl