Martens heeft last van teen: ‘Maar ik kan echt wel spelen met pijn’

0
240

Hoe is het met de voet van Lieke Martens? En moeten we ons zorgen maken in aanloop naar de WK-kwartfinale tegen Italië? Het antwoord: ze heeft inderdaad last van haar teen, maar heeft er ook vertrouwen in dat het goedkomt.

Bij de training, twee dagen voor de wedstrijd, was te zien hoe Martens strompelde langs het veld. Een pijnlijke teen blijkt de boosdoener, zo vertelt ze na de training. Iets waar ze al langer last van heeft.

Het komt dus niet doordat Jill Roord op haar teen ging staan na het juichen bij de winnende treffer van Martens in de achtste finales tegen Japan vlak voor tijd.

Meer reactie

“Omdat ik nu in korte tijd veel speel, bouwt het zich op. Het is iets heel lulligs, maar het doet wel pijn. Na de wedstrijd tegen Japan had ik iets meer reactie dan normaal”, zegt Martens, die in de wedstrijd met twee goals uitblonk.

De teen van de Nederlandse flankspeelster, die een vrij kleurloze groepsfase speelde, doet al minder pijn dan een dag eerder. “En met pijn kan ik echt wel spelen, dat heb ik de afgelopen dagen ook gedaan.”

Met hulp van de medische staf denkt Martens dan ook “waarschijnlijk aan de aftrap te staan tegen Italië”.

Martens is onder de indruk van de komende tegenstander. “Ze hebben me verrast en doen het goed dit WK. Ze hebben veel wilskracht en hebben voetballers in de ploeg die een duel kunnen beslissen.”

Hitte

Volgens de speelster van FC Barcelona is het de kunst om Italië te laten lopen en zelf rust te bewaren aan de bal. Daarbij zal de hitte, naar verwachting wordt het zaterdagmiddag zo’n 35 graden in Valenciennes, een rol gaan spelen.

“Het is niet niets om vanaf drie uur in de volle zon te voetballen”, stelt Martens. “Maar dat moet bijzaak zijn. Het voetbal staat voorop. Ik vind het ook een mentale kwestie. Je moet gewoon gaan met die banaan.”

Bron: nos.nl