Medvedev verzuimt Nadal genadeklap te geven bij ATP Finals

0
256

Rafael Nadal heeft bij de ATP Finals een prachtige zege geboekt op Daniil Medvedev. De Spanjaard keek in Londen in de derde set tegen een 1-5 achterstand aan, overleefde op die stand op eigen service een matchpoint en won uiteindelijk na twee uur en drie kwartier tennis met 6-7 (3), 6-3, 7-6 (4).

Medvedev was tekort gekomen in de twee eerdere duels met Nadal, die de Rus onder meer in de finale van de US Open-finale had verslagen. In Londen trof Medvedev echter een Nadal die, net als in het verloren duel met Alexander Zverev, erg slordig speelde.

Niet verslagen

Medvedev won de eerste set via de tiebreak, maar maakte er in de tweede set bij vlagen een potje van. In de derde set leek hij weer bij de les.

Na een aantal mindere punten kreeg bij de wispelturige Rus, die herhaaldelijke inging op reacties uit het publiek, echter de negativiteit de overhand. De Spaanse nummer één van de wereld rook bloed en vocht zich knap terug om vervolgens genadeloos toe te slaan.

Het betekende voor Medvedev na de nederlaag tegen Stefanos Tsitsipas zijn tweede verliespartij in Londen. Later vandaag treffen in dezelfde groep Tsitsipas en Alexander Zverev elkaar nog.

Bron: nos.nl