Medvedev walst over Djokovic heen bij ATP Finals

0
26

Daniil Medvedev is bij de ATP Finals in Londen doorgedrongen tot de halve finales. De Rus won verrassend met 6-3, 6-3 van Novak Djokovic, die vrijdag met Alexander Zverev voor het tweede halvefinaleticket strijdt.

Medvedev, die vorig jaar bij zijn debuut al zijn groepsduels verloor, kreeg als eerste kansen. Djokovic kon onheil in de derde game nog afwenden, maar de Rus, de nummer drie van de wereld, kreeg wel in de gaten dat hij in de langere rally’s aan het langste eind trok.

Medvedev brak de Serviër in de slopende zevende game waarin Djokovic in de fout ging op Medvedevs vijfde breakpoint. Vervolgens walste het servicekanon, die slechts elf punten op eigen opslag verloor, vlot over de mondiale nummer één heen.

Alexander Zverev heeft zijn eerste overwinning in Londen binnen. De Duitser, die eerder kansloos verloor van Medvedev, won met 6-3, 4-6, 6-3 van Diego Schwartzman.

De partij was van een matig niveau. Vooral in de eerste set stapelden beide spelers fout op fout.

Schwartzman, die eerder al van Novak Djokovic verloor, kwam in dat eerste bedrijf met een break op 2-1, maar stond daarna vier games op rij af. In het vervolg werden de rally’s iets langer en nam de spanning toe.

Zverev leek bij 3-1 op rozen te zitten, maar verloor alsnog de set. In de derde set werd Schwartzman twee keer gebroken. De Duitser strijdt nu in zijn derde partij in de groep met Djokovic om het tweede ticket naar de halve finales.

Bron: nos.nl