Messi krijgt schorsing van een duel, waar gevreesd werd voor twee jaar

0
311

Lionel Messi is na zijn rode kaart en woede-uitbarsting op de Copa América, begin deze maand, voor een duel geschorst. Argentinië vreesde een lange straf voor zijn sterspeler en stelde alles in het werk om te voorkomen dat Messi geruime tijd aan de kant moest blijven.

In de troostfinale van het Zuid-Amerikaanse landentoernooi kreeg Messi het aan de stok met de Chileen Gary Medel, waarna beide spelers werden weggestuurd. Messi liet na afloop van het duel al blijken die straf al erg overdreven te vinden, waarna hij ook nog eens flink uithaalde naar de CONMEBOL.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond was volgens de Argentijn alleen maar op de hand van gastland Brazilië. Messi noemde de organisatie corrupt en weigerde ook naar de ceremonie te komen waar hem de bronzen medaille zou worden uitgereikt voor het behalen van de derde plaats op de Copa América. “De waarheid moet worden gezegd, het voetbal is geruïneerd”, zei de voetballer.

Uitsluiting van twee jaar

De CONMEBOL noemde deze uitspraken vervolgens “ongegrond en onacceptabel”, waarna gesproken werd over een straf die in het ergste geval kon oplopen tot een uitsluiting van twee jaar.

Messi besloot daarna op aandringen van de Argentijnse bond toch maar een excuusbrief te schrijven.

Uiteindelijk mist de Argentijn nu een kwalificatiewedstrijd voor het WK in Qatar en moet hij een boete van 1500 dollar betalen. Dat bedrag verdient hij overigens als best betaalde sporter ter wereld in ongeveer zes minuten.

Bron: nos.nl