Messi zet organisatie aan het denken; Gouden Bal voor Lewandowski niet uitgesloten

0
149

De nasleep rond de verkiezing van de Gouden Bal heeft weer een nieuwe wending gekregen. De organisatie sluit niet uit dat Robert Lewandowski alsnog de prijs van 2020 krijgt uitgereikt.

Lewandowski was destijds de gedoodverfde winnaar, maar France Football vond het niet gepast zijn prestigieuze prijs uit te reiken over een voetbaljaar dat bruut verstoord werd door de coronapandemie. Desondanks won de Poolse spits in die periode elke denkbare clubprijs met Bayern München en scoorde hij aan de lopende band.

Dit jaar ging de eer naar Lionel Messi, waarbij de zege met Argentinië op de Copa América voor de jury, bestaande uit honderdtachtig journalisten van over heel de wereld, de doorslag gaf.

“Jij had de trofee vorig jaar verdiend. Ik hoop dat France Football hem alsnog aan jou uitreikt. Dat verdien je”, richtte Messi zich in zijn dankwoord tot Lewandowski. Die woorden van de zevenvoudig winnaar werden daarna breed uitgemeten, waarna een reactie van de hoofdredacteur van het voetbaltijdschrift, Pascal Ferré, niet kon uitblijven.

Goedmakertje?

“Wat Messi zei was aardig en slim. We kunnen erover nadenken”, aldus Ferré tegenover het Duitse medium Watson. “Tegelijkertijd moeten we ook de geschiedenis van de Ballon d’Or respecteren, die gebaseerd is op verkiezingen.”

Lewandowski werd afgelopen maandag wel benoemd tot Spits van het Jaar. Doordat die trofee toevallig dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, werd dat gebaar vooral opgevat als een goedmakertje voor de niet uitgereikte onderscheiding van vorig jaar.

Bron: nos.nl