Met ‘chaos in het hoofd’ boekt Bertens belangrijke zege in Peking

0
385

Vormcrisis of niet, Kiki Bertens heeft bij het China Open een belangrijke overwinning geboekt om in de race te blijven voor deelname aan de WTA Finals, het prestigieuze eindejaarstoernooi in november voor de beste acht speelsters van het jaar.

Ze won in Peking – waar alle toppers meedoen en veel punten te verdienen zijn – in de tweede ronde met 7-6 (5), 6-3 van de Oekraïense nummer 26 van de wereld, Dajana Jastremska. Dat ging echter wederom niet vanzelf.

Nog twee plaatsen stijgen

Om zich te plaatsen voor de WTA Finals moet Bertens nog twee plaatsen stijgen op de jaarranglijst. Jelina Svitolina en Belinda Bencic zitten vlak voor haar en doen ook nog mee in Peking.

In de eerste set had Bertens kansen op een 5-2 voorsprong, maar ze zette niet door en moest daarna een setpoint wegwerken op 5-6. Ze herpakte zich knap in de tiebreak, al kwam Jastremska daarin nog wel terug van 6-1 naar 6-5.

Chaos in het hoofd

“Ik heb zo’n hoofdpijn. Alles in mijn hoofd is helemaal chaos”, zei Bertens – met een glimlach, dat wel – voor het begin van de tweede set tegen Elise Tamaëla, die coach Raemon Sluiter tijdelijk vervangt. Ze stoorde zich daarnaast aan luidruchtige kinderen op de tribune.

In de tweede set werd Bertens eveneens onder vuur genomen door Jastremska, maar ze kreeg meer vat op haar kanonskogels en sleepte de winst binnen. Haar volgende tegenstandster is de Duitse Angelique Kerber of de Sloveense Polona Hercog.

Bron: nos.nl