Miami pakt uit met nieuw tennisstadion, maar Ahoy blijft groter

0
394

De tenniswereld heeft er sinds deze week een imposant stadion bij. Het Hard Rock Stadium is de nieuwe thuishaven van het prestigieuze toernooi van Miami dat vandaag begint en tot vorig jaar op Key Biscayne werd gehouden.

Dat iconische park was verouderd en daarom moeten de spelers zich voortaan melden op het terrein van American Football-team Miami Dolphins. In hun stadion – het Hard Rock Stadium – en op hun parkeerterrein liggen nu zo’n dertig tennisbanen.

Het masterstoernooi – daar zijn er maar negen van in een jaar en Indian Wells was vorige week de eerste – begint vandaag. Kiki Bertens is als geplaatste speelster automatisch door naar de tweede ronde. Bij de mannen staat Robin Haase in de eerste ronde tegen een qualifier.

De Dolphins hebben hun thuisbasis pas in september weer nodig als het nieuwe NFL-seizoen begint. Tot die tijd wordt het stadion benut voor evenementen. Vorige week zong Lionel Richie er en tien dagen na de tennisfinale treden de Rolling Stones er op.

Stadion voor 14.000 tennisfans

In het Hard Rock Stadium is – na investeringen van zestig miljoen dollar – een tennisstadion gebouwd waar 14.000 toeschouwers in kunnen. Daarmee staat het veertiende op de lijst van grootste tennisstadions.

Het Arthur Ashe Stadium spant de kroon met een capaciteit van 23.771 toeschouwers en het Rotterdamse Ahoy staat vierde met 15.818 zitplaatsen.

Tekst gaat verder onder de tabel.

Grigor Dimitrov was vorige week de eerste die de tennisbaan in het nieuwe stadion mocht uitproberen. Na zijn training plaatste de Bulgaar enthousiast een video op zijn Twitter-account.

“Een schitterend stadion. Wát een geweldig werk is hier verricht. Een stadion in een stadion, het is echt een ervaring. En de baan speelt ook lekker!”, aldus Dimitrov.

Na Dimitrov kwamen ook de andere topspelers aan de beurt. Allemaal deelden ze mooi plaatjes van zichzelf in het Hard Rock Stadium, maar de mooiste was toch wel die van Simona Halep.

Het Miami Open werd van 1987 tot en met vorig jaar gehouden op Crandon Park tussen de blauwe wateren, palmbomen en heerlijke stranden van Key Biscayne en bouwde daar een rijke historie op.

Het is de plek waar Roger Federer en Rafael Nadal voor het eerst tegen elkaar speelden, het HawkEye-systeem werd geïntroduceerd, Andy Roddick zijn eerste profwedstrijd won en Richard Krajicek in 1999 zijn grootste titel na Wimbledon won.

Bron: nos.nl