Miljoen boete voor Sergio Ramos wegens belastingontduiking

0
230

De Spaanse voetballer Sergio Ramos heeft een boete van 1 miljoen euro gekregen vanwege belastingontduiking. De verdediger van Real Madrid is de zoveelste in een reeks topvoetballers die door de Spaanse belastingdienst zijn betrapt op gesjoemel met belastingen.

Volgens de Spaanse krant El Mundo wordt Ramos er door de fiscus van beschuldigd zijn portretrechten op onreglementaire wijze te hebben ondergebracht in een van zijn bedrijven. Daardoor hoefde hij slechts 25 in plaats van 45 procent belasting te betalen.

Ramos is het niet eens met de boete en heeft aangekondigd in beroep te gaan. In een verklaring stelt de Spaanse recordinternational dat het om een administratieve boete gaat, en niet om een strafbaar feit.

Ramos is zeker niet de eerste voetballer die door de Spaanse fiscus op de vingers is getikt. Eerder deze maand bekende Diego Costa schuld aan belastingontduiking. De aanvaller van Atlético Madrid heeft in totaal een kleine 2 miljoen euro boete moeten overmaken.

Afgelopen zomer kreeg Barcelona-verdediger Gerard Piqué een boete van ruim 2 miljoen euro opgelegd vanwege eenzelfde overtreding als Sergio Ramos.

Ronaldo en Messi

Begin dit jaar kwam Cristiano Ronaldo een schikking overeen met de Spaanse fiscus vanwege belastingfraude in de tijd dat hij bij Real Madrid speelde. Bijna 19 miljoen euro bedroeg de boete voor de Portugees. Lionel Messi moest zich twee jaar geleden voor de rechter verantwoorden omdat hij de Spaanse belastingdienst voor 4,1 miljoen euro had benadeeld; de Argentijn moest ruim 2 miljoen boete betalen.

Bron: nos.nl