Moe, maar voldaan vertrekt opgeleefde Murray uit Peking

0
289

Er is een einde gekomen aan de opmars van Andy Murray bij het toernooi van Peking. De Schot verloor in de kwartfinales met 6-2, 7-6 (2) van de Oostenrijker Dominic Thiem. Ondertussen dendert Novak Djokovic gewoon door in Tokio.

Murray maakte deze week voor het eerst in lange tijd weer eens indruk. De door een heupblessure gekwelde Schot won van Matteo Berrettini en Cameron Norrie. Thiem bleek echter nog een maatje te groot voor de voormalig nummer één van de wereld, die door zijn twee zeges weliswaar zal stijgen op de wereldranglijst, maar evengoed nog maar de nummer 503 van de wereld is.

Voor het masterstoernooi van Shanghai komende week heeft Murray een wildcard gekregen. Rafael Nadal meldde zich af met een polsblessure.

Djokovic dendert door

Djokovic is ook weer terug en bereikte in Tokio de halve finales. De nummer één van de wereld gaf Lucas Pouille, de mondiale nummer 24, geen schijn van kans: 6-1, 6-2.

Djokovic haakte in augustus op de US Open af met een schouderblessure en is deze week in Japan teruggekeerd in het wedstrijdcircuit. Tegen Pouille leek hij nergens last van te hebben. De Serviër speelt het toernooi van Tokio voor het eerst. Hij wist negen keer een toernooi te winnen waar hij zijn debuut maakte.

Bron: nos.nl