Molenaar richt zich met Almere op promotie: ‘Hoe sneller hoe beter’

0
307

“Wij willen uiteindelijk binnen nu en twee jaar promoveren naar de eredivisie.” Het is een tekst die je verwacht van een club als Excelsior, De Graafschap of Go Ahead Eagles, maar aan de vooravond van de start van de Keuken Kampioen Divisie wordt deze ambitie uitgesproken door Almere City.

De woorden komen uit de mond van trainer Robert Molenaar, sinds deze zomer hoofdtrainer van de jongste club uit het betaalde voetbal. De oefenmeester legt uit waar deze ambitieuze plannen vandaan komen.

“De club heeft drie jaar geleden een vijfjarenplan ingezet met als doel promotie”, weet Molenaar. “Dat zou dus over twee jaar zijn. Maar hoe sneller hoe beter natuurlijk.”

Hoewel de ambities zeer ambitieus lijken, zijn ze wel ergens op gebaseerd. De laatste jaren wist Almere telkens de play-offs te bereiken. In 2018 was de club al dicht bij promotie, maar De Graafschap bleek toen net te sterk in de finale van de play-offs.

“Elk jaar beter worden. Dat is het motto van Almere”, gaat Molenaar verder. “En dat geldt op elk vlak. Sportief wil je elk jaar meer punten halen. In ons geval zit je dan dicht tegen promotie aan.”

“De club wordt daarnaast geleid op een manier waar veel andere clubs een puntje aan kunnen zuigen. Eredivisiewaardig. De selectie was voor de start van de voorbereiding al voor 90 procent rond.”

“Er wordt op een heel constructieve manier gewerkt. Ook het stadion wordt verbouwd. Als het goed is, staat er volgend jaar een stadion waar 5.000 toeschouwers in kunnen. Al is dat voor eredivisiebegrippen nog steeds aan de dunne kant.”

Rijen van drie

Zijn werk bij Almere City moet voor de 50-jarige Molenaar vast aanvoelen als een baken van rust, na eerdere avonturen bij onder andere FC Volendam en Roda JC. In Kerkrade werd hij vorig jaar nog ontslagen.

“De clubs stonden niet in rijen van drie voor mijn deur. Zo eerlijk moet je ook wezen”, aldus Molenaar. “Maar ik vind hier veel aansluiting in mijn manier van werken. En wat ik zocht, heb ik gevonden bij Almere. De bedrijfsvoering gaat hier meer op basis van ratio in plaats van op emotie zoals bij Volendam of Roda.”

“Die clubs hebben een rijke geschiedenis en daar wordt de trainer op afgerekend. Almere heeft geen geschiedenis, maar maakt geschiedenis.”

Vanavond trapt Almere de competitie af in Kerkrade tegen Roda JC. Gelijk een bijzonder duel dus voor Molenaar.

“Het is zeker een bijzondere wedstrijd. Zonder rancune, want zo ben ik niet. Maar dat het mij niets doet, lijkt mij ook niet. Ik heb daar heel prettig gewerkt en zou daar nu heel graag willen winnen.”

Bron: nos.nl