Monfils pakt titel in Ahoy na sprankelende finale

0
333

Gaël Monfils heeft in Rotterdam het 46ste ABN Amro-toernooi op zijn naam geschreven. De Fransman was in de finale in Ahoy met 6-3, 1-6, 6-2 te sterk voor de Zwitser Stan Wawrinka.

Wawrinka speelde zijn laatste finale in 2017 op Roland Garros. Daarna wierp een slepende knieblessure hem ver terug. De 33-jarige voormalig nummer 3 van de wereld zakte naar de 68ste plek en nam in Rotterdam, waar hij in 2015 de titel veroverde, deel op een wildcard.

Monfils brengt spektakel

Monfils stond drie jaar geleden ook in de eindstrijd, maar boog toen voor de Slowaak Martin Klizan. De Franse nummer 33 van de wereld liet Wawrinka in de eerste set de fouten maken en stal zelf de show met een heuse sprongsmash.

In de tweede set kwam Monfils, die net als Wawrinka zijn 29ste ATP-finale speelde, er niet aan te pas. De Fransman oogde geblesseerd, incasseerde driemaal een break en leek op weg naar z’n 21ste nederlaag in een finale.

Mooie atletische punten

Monfils richtte zich echter knap op in de derde set en kwam gauw op een break voorsprong. Daarna sloeg de vermoeidheid toe en leek Wawrinka terug te komen. Met een paar mooie, atletische punten wist Monfils echter toch een tweede break te forceren: 5-2.

Monfils serveerde voor de zege, maar Wawrinka wenste niet zonder slag of stoot te capituleren. De drievoudig grandslamwinnaar uit Zwitserland creëerde zowaar nog een breekpunt, maar kon dat niet verzilveren. Monfils benutte daarna z’n eerste matchpunt en pakte zijn achtste titel.

Bron: nos.nl