Murray laat zich gelden in Peking en staat voor reuzensprong op ATP-ranking

0
279

Andy Murray heeft in Peking laten zien dat hij nog steeds met de grote jongens meekan. De voormalig nummer één van de wereld klopte Matteo Berrettini tijdens de China Open in twee tiebreaks.

Berrettini (ATP-13) was als achtste geplaatst en reikte onlangs tot de halve finales op de US Open. Murray was door een zware heupblessure afgezakt naar de 503de plek op de wereldranglijst.

De 32-jarige Schot mag op basis van zijn status gebruikmaken van de zogeheten ‘protected ranking’, die langdurig geblesseerden toegang verschaft tot enkele grote toernooien die ze voor hun kwetsuur ook mochten spelen.

Murray komt traditiegetrouw sterk voor de dag in Azië en dat moest ook Berrettini nu ondervinden. Zijn service was weer heel behoorlijk, aan het net was hij slagvaardig en ook aan vechtlust ontbrak het niet.

In beide sets poetste Murray een break achterstand weg. Waar hij in de eerste tiebreak oppermachtig was (7-2), speelde in de tweede vermoeidheid hem parten (9-7). “Ik heb nog niet veel wedstrijden op dit niveau gespeeld”, pufte hij na afloop. “Aan het eind nam ik wat meer risico door te blijven aanvallen.”

Murray kan deze week een enorme sprong op de ranglijst maken. Deze overwinning brengt hem al naar een positie rond de 370 en ook de loting zit hem niet tegen. Zijn volgende tegenstander Cameron Norrie (ATP-67) kwam de laatste vijf toernooien niet voorbij de tweede ronde.

Rentree Djokovic

In Tokio boekte Novak Djokovic zijn eerste zege sinds hij geblesseerd moest opgeven tijdens de US Open. In de achtste finale belette zijn schouder hem destijds verder te spelen tegen Stan Wawrinka.

Vier weken verder had de Serviër nu geen enkele moeite met Alexei Popyrin. Djokovic stond geen enkel breakpoint toe en won met 6-4, 6-2 van de Australiër (ATP-94).

Bron: nos.nl