MVV, met zoon Van Bommel op de bank, houdt Cambuur van koppositie

0
268

SC Cambuur heeft een uitgelezen kans laten liggen om koploper te worden in de eerste divisie. In een teleurstellende wedstrijd in Maastricht kwamen de Leeuwarders niet verder dan 0-0 tegen MVV.

Vorige week besloot Cambuur de strijd om de eerste periode met een klinkende 4-0 thuiszege op directe concurrent Excelsior, al was dat net niet genoeg om NAC Breda van het eerste ticket voor de play-offs af te houden.

Van die vorm was vanavond niets te merken. Het laaggeklasseerde MVV hield niet alleen eenvoudig stand, maar kreeg zelfs de beste kansen via Anthony van den Hurk, Thymen Goppel en Joshua Holtby. Doelman Sonny Stevens hield Cambuur op de been.

Van Bommel junior

Bij de thuisploeg zat overigens een opvallende naam op de bank. De 17-jarige Thomas van Bommel, zoon van PSV-coach Mark van Bommel, maakte voor het eerst deel uit de wedstrijdselectie van MVV. Een invalbeurt was hem (nog) niet gegund.

Ook de andere zoon van Van Bommel is een getalenteerde voetballer. Ruben van Bommel (15) speelt in de jeugd van PSV.

Cambuur heeft nu 22 punten verzameld, evenveel als koploper NAC Breda. Ook het doelsaldo van Cambuur (+18) is aanmerkelijk beter dan dat van NAC (+10), dat desondanks aan kop blijft. De Brabanders speelden namelijk een wedstrijd minder.

Bron: nos.nl