Na 131 jaar is ’s werelds oudste voetbalclub Notts County geen profclub meer

0
372

Na 131 jaar profvoetbal is Notts County vanaf volgend seizoen geen League-club meer.

De club die in 1862 werd opgericht, degradeerde vandaag na een 3-1 nederlaag bij Swindon Town uit de League Two, het vierde en laagste profniveau van Engeland.

Notts County was in 1888 een van de twaalf oprichters van de Engelse Football League, het systeem van profcompetities in Engeland.

‘The Magpies’, waar Enzio Boldewijn (FC Utrecht, Den Bosch, Almere City FC) al in de eerste helft inviel, moesten op de laatste speeldag winnen en hopen op een nederlaag van rivaal Macclesfield Town om degradatie te ontlopen.

Dat scenario werd bijna werkelijkheid toen na iets meer dan een uur spelen Macclesfield op een 1-0 achterstand kwam tegen Cambridge United en Notts County op dat moment de leiding had bij Swindon dankzij een benutte penalty van Kane Hemmings.

Maar even later ging het alsnog mis voor de oudste voetbalclub van de wereld nadat Macclesfield op gelijke hoogte was gekomen en Swindon nog drie keer wist te scoren.

De enige grote prijs van de club werd de FA Cup van 1894. Notts County acteerde in 1992 voor het laatst op het hoogste niveau en degradeerde in het seizoen 2014/2015 naar League Two.

Stoke City, opgericht in 1863, is vanaf volgend seizoen de oudste club op profniveau. Stoke komt momenteel uit in het Championship, het tweede Engelse niveau.

Bron: nos.nl