Nadal al sinds 25 april 2005 toptienspeler; die 789 weken zijn een record

0
128

Het kan niet op voor Rafael Nadal. Na zijn historische twintigste grandslamtitel twee weken geleden op Roland Garros is hij nu ook recordhouder als speler met de meeste opeenvolgende weken in de toptien van de wereldranglijst.

Sinds 25 april 2005 – toen was hij achttien jaar oud en nog zonder grandslamtitel – maakt de Spanjaard deel uit van de toptien. Dat zijn 789 weken. Tot deze week stond hij gelijk met de Amerikaan Jimmy Connors (788 weken).

Federer zakte in 2016 weg uit de toptien als gevolg van een knieblessure en Djokovic, de huidige nummer een van de wereld, overkwam in 2017 hetzelfde, maar dan vanwege een elleboogblessure.

In totale aantallen is Federer beter

Als het gaat om het totaal aantal weken in de toptien leidt Federer met 919 weken, gevolgd door Connors (816), Nadal (789), Andre Agassi (747), Lendl (671) en Djokovic (654).

Door Roland Garros voor de dertiende keer te winnen, kwam Rafael Nadal op twintig grandslamtitels. Daarmee is hij samen met Roger Federer recordhouder.

Djokovic speelt deze week een indoortoernooi in Wenen, net als vier andere toptienspelers: Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev en Andrei Roeblev.

Nadal komt pas volgende week weer in actie bij het masterstoernooi in zijn geliefde Parijs. Federer speelt dit jaar niet meer. Hij herstelt al maanden van een knieblessure.

Bron: nos.nl