Nadal deelt sneer uit aan Kyrgios na nederlaag: ‘Hij is respectloos’

0
336

De Australiër Nick Kyrgios heeft op het hardcourttoernooi van Acapulco zijn klasse weer eens getoond door in de achtste finales de als eerste geplaatste Rafael Nadal uit te schakelen met 3-6, 7-6 (2), 7-6 (6).

De Spanjaard liet in de tiebreak van de derde set drie matchpoints op rij onbenut. De eerste twee werkte Kyrgios weg met een dropshot en een gelukkige bal via de netrand. Nadal gooide vervolgens zijn eigen glazen in met een dubbele fout tussen twee afzwaaiers in.

Kyrgios ziek en Nadal geïrriteerd

Na zijn winst verklaarde Kyrgios dat hij ziek was en na het verlies van de eerste set van de baan had willen lopen, maar dat hij dat niet deed omdat de media “alles dan weer zou opblazen”en het publiek hem zou uitfluiten. Dat gebeurde echter sowieso al.

Nadal lijkt de kuren van het Australische enfant terrible zat te zijn: “Hij heeft zoveel talent, hij zou om grandslamtitels moeten vechten en de eerste plaats op de wereldranglijst. Hij is respectloos voor het publiek, zijn rivalen en voor zichzelf.”

Voor Nadal was het pas zijn eerste toernooi sinds de Australian Open, waar hij de finale verloor van Novak Djokovic. In de eerste ronde won hij van de Duitser Mischa Zverev.

Kyrgios zou eerder deze maand aan het ABN Amro-toernooi meedoen, maar trok zich voor het derde jaar op rij terug.

Bron: nos.nl