Nadal en Djokovic op stoom bij eerste editie ATP Cup in Australië

0
127

Rafael Nadal en Novak Djokovic zijn in Australië nog ongeslagen bij de eerste editie van de ATP Cup. Nadal zegevierde in Perth met 7-6 (4), 6-4 tegen Yoshihito Nishioka, waarmee hij Spanje aan de winst op Japan hielp en een plaats in de kwartfinales van het landentoernooi.

Nadals landgenoot Roberto Bautista Agut had eerder op de dag voor een 1-0 voorsprong gezorgd na een zege op Go Soeda (6-2, 6-4). Later wordt duidelijk wie de tegenstander van groepswinnaar Spanje wordt.

Djokovic won net als Nadal zonder setverlies zijn derde wedstrijd van het toernooi, dat als tegenhanger van de Davis Cup kan worden beschouwd. De mondiale nummer twee versloeg in Brisbane de Chileen Christian Garín met 6-3, 6-3.

De zege van Djokovic was medebepalend voor de 2-1 winst van Servië op Chili. Servië, dat ook groepswinnaar werd, weet net als Spanje nog niet wie bij de laatste acht hun opponent wordt.

24 landen

De ATP Cup is een toernooi waaraan 24 landen meedoen en geldt als voorbereiding op de Australian Open, die op 20 januari van start gaat. Nederland en Zwitserland (met Roger Federer en Stan Wawrinka) doen niet mee aan het evenement.

Bron: nos.nl