Nadal gunt dubbelspelmaatje Carreño maar zeven games

0
182

Rafael Nadal heeft voor de dertiende keer de vierde ronde van de Australian Open gehaald. De kampioen van 2009 was veel te sterk voor Pablo Carreño: 6-1, 6-2, 6-4.

Nadal en Carreño speelden in de aanloop naar de Australian Open samen enkele prachtige partijen in het dubbelspel voor Spanje in de ATP Cup, maar nu viel er voor Carreño bar weinig te genieten.

Met name in de eerste twee sets werd hij totaal overklast. Carreño speelde niet eens zo slecht, maar Nadal liet zijn beste tennis zien en sloeg uit alle hoeken en standen winners.

Na ruim anderhalf uur had Nadal zijn vijfde zege (in vijf duels) op Carreño binnen. De Spanjaard neemt het in de volgende ronde op tegen Nick Kyrgios of Karen Chatsjanov.

Goffin onderuit

Voor David Goffin viel in de derde ronde het doek. De als elfde geplaatste Belg was niet opgewassen tegen Andrej Roeblev: 6-2, 6-7 (3), 4-6, 6-7 (4).

Roeblev, de nummer zeventien van de plaatsingslijst, won in 2020 al twee toernooien (Doha en Adelaide), maar aanvankelijk gaf hij tegen Goffin niet thuis.

De Belg won eenvoudig de eerste set en liep in de tweede uit naar 5-3. Hij werd echter op love gebroken toen hij voor de set serveerde.

De Rus kwam steeds beter in zijn spel, terwijl Goffin meer fouten ging maken. De Belg verspeelde ook in de derde set een break voorsprong. In de tiebreak van de vierde set kwam hij terug van 0-6 tot 4-6, maar meer zat er niet in.

Thiem in vier sets door

Dominic Thiem moest een set afstaan tegen Taylor Fritz, de Amerikaan die in de eerste ronde Tallon Griekspoor verslagen had. De als vijfde geplaatste Oostenrijkse won wel met 6-2, 6-4, 6-7 (5), 6-4. Fritz sloeg op matchpoint tegen een dubbele fout.

Bron: nos.nl