Nadal snelt in Montreal naar 83ste toernooizege en pakt nu even rust

0
293

Het masterstoernooi van Canada is gewonnen door titelhouder Rafael Nadal. De Spanjaard, die voor het eerst in zijn loopbaan met succes een titel op hardcourt verdedigde, versloeg in Montreal de Rus Daniil Medvedev met 6-3, 6-0.

Het is voor Nadal zijn vijfde titel in Canada: drie in Montreal (2005, 2013 en 2019) en twee in Toronto (2008 en 2018). Het masterstoernooi wisselt elk jaar van speelstad onder de noemer Rogers Cup.

Medvedev was vorige week verliezend finalist in Washington en trok die vorm door naar Canada. De mondiale nummer negen kreeg in Nadals openingsgame zijn enige breakpoint, maar liet het liggen.

De Spanjaard sloeg even later wel toe. Medvedev probeerde na een snel opgelopen achterstand in de tweede set met alles-of-nietsspel het tij nog te keren, maar dat pakte verkeerd uit.

Oververmoeide Nadal niet naar Cincinnati

Nadal zou volgende week het masterstoernooi in Cincinnati spelen, waar Novak Djokovic en Roger Federer voor het eerst sinds Wimbledon weer in actie komen en Andy Murray zijn rentree maakt in het enkelspel na een heupoperatie, maar hij heeft zich oververmoeid teruggetrokken.

De 33-jarige Nadal speelde zijn vierde finale van 2019 en pakte voor de derde keer de hoofdprijs. De Spanjaard won z’n 35ste masterstitel (waarmee hij recordhouder is) en boekte zijn 83ste toernooizege.

Bron: nos.nl