Nadal toont geen genade, Zverev zorgt voor tumult op Roland Garros

0
130

Rafael Nadal heeft probleemloos de kwartfinales gehaald op Roland Garros. De twaalfvoudig toernooiwinnaar maakte met harde hand een einde aan de opmars van Sebastian Korda: 6-1, 6-1, 6-2.

Korda, de 20-jarige zoon van Petr Korda (winnaar Australian Open in 1998) en Regina Rajchrtová (achtste finales US Open in 1989 en 1991), bereikte via de kwalificaties het hoofdtoernooi en won onder anderen van John Isner en Andreas Seppi.

Nadal is het idool van Korda, die zijn kat niet voor niets ‘Rafa’ heeft genoemd.

Tegen Nadal had Korda, de juniorenkampioen van de Australian Open 2018, geen schijn van kans. Ondanks de harde windvlagen speelde Nadal uitstekend.

In de derde set kwam Korda nog op 2-0, maar daarna won Nadal zes games op rij.

Zverev verliest en vreest voor coronavirus

Alexander Zverev werd in de achtste finales uitgeschakeld door het 19-jarige Italiaanse talent Jannik Sinner. De verliezend finalist van de US Open verloor na iets meer dan drie uur met 3-6, 3-6, 6-4, 3-6.

Na afloop liet de Duitser weten met een verkoudheid te zijn opgestaan en moeilijk kon ademen tijdens de partij. Op 29 september testte hij negatief op het coronavirus, maar daarna liet hij zich niet meer testen.

Sinner, de nummer 75 van de wereld, baarde eerder al opzien door David Goffin te verslaan. Tegen Zverev haalde hij een uitmuntend niveau, al was zijn spel enigszins eenzijdig: met harde klappen zo snel mogelijk de punten zien binnen te halen.

Bron: nos.nl