Nadal verslaat Tsitsipas op ATP Finals en treft Medvedev in halve finales

0
109

Rafael Nadal staat voor de zesde keer en voor het eerst sinds 2015 bij de laatste vier van de ATP Finals in Londen. De Spanjaard klopte in het laatste groepsduel titelhouder Stefanos Tsitsipas met 6-4, 4-6, 6-2. Nadal treft nu Daniil Medvedev.

Dominic Thiem was al zeker van de groepswinst, waardoor Nadal en Tsitsipas in hun onderlinge duel gingen uitmaken wie de andere halvefinalist werd.

Nadal was bijna twee sets lang de betere (hij sloeg zelfs twee aces op rij op zijn tweede service) en oogde fit en geconcentreerd. Maar een zwakke servicegame van de Spanjaard op 4-5 in de tweede set kostte hem onverwachts de set.

Tsitsipas rook even bloed, maar kon niet toeslaan en bleef volharden in zijn eendimensionale baselinetennis. Nadal hervond daarna zijn vertrouwen en knokte zich naar de winst.

De Spanjaard staat voor het eerst sinds 2015 bij de laatste vier van de ATP Finals. In 2019 strandde hij in de groepsfase. “Ik heb weer twee wedstrijden gewonnen, net als vorig jaar”, zei Nadal. “Vorig jaar had ik alleen een beetje pech dat ik niet in de halve finales stond.”

“Het is altijd moeilijk om het hier aan het einde van het seizoen elke dag tegen de beste spelers ter wereld op te nemen”, aldus Nadal over het eindejaarstoernooi voor de beste acht tennissers die normaal gesproken de afsluiting van een lang en slopend seizoen vormt. “Vaak arriveer je hier wat vermoeid, maar dit jaar is het anders.”

Thiem spaart krachten

Andrej Roeblev nam in stijl afscheid van het tennisjaar 2020. De reeds uitgeschakelde Rus, dit seizoen goed voor vijf titels, versloeg in de laatste groepswedstrijd een matig spelende Thiem met 6-2, 7-5.

US Open-winnaar Thiem was al zeker van de halve finales en dat was te merken aan zijn niveau, dat een paar procent minder was in vergelijking met zijn winnende partijen tegen Nadal en Tsitsipas.

Roeblev maakte er daarentegen het beste van. “Er stonden nog 200 ATP-punten op het spelen. Dat is me ook veel waard”, zei de Rus na afloop.

Bron: nos.nl