Nadal voortvarend van start in jacht op ontbrekende titel

0
28

Rafael Nadal heeft zijn eerste partij bij de ATP Finals in Londen gewonnen. De Spanjaard, die het seizoenstoetje met de beste acht tennissers van het jaar nog nooit won, versloeg de Rus Andrej Roeblev met 6-3, 6-4.

Eerder op de avond was Dominic Thiem in dezelfde groep de beste in een herhaling van de finale van vorig jaar. De Oostenrijker versloeg de Griekse titelhouder Stefanos Tsitsipas met 7-6 (5), 4-6, 6-3.

Nadal won in zijn carrière alle grandslamtoernooien, de Olympische Spelen en het merendeel van de masterstoernooien. Alleen de ATP Finals en de masterstoernooien van Parijs, Miami en Sjanghai ontbreken op zijn erelijst als het om grote titels gaat.

Nadal, die in 2010 en 2013 wel de eindstrijd van de ATP Finals haalde, was op zijn hoede voor Roeblev, die dit jaar vijf toernooien heeft gewonnen. De Spanjaard was in de rally’s echter oppermachtig en liet de Rus niet in de wedstrijd komen.

Enkelhandige backhands

Thiem en Tsitsipas imponeerden met hun geweldige enkelhandige backhands. De Griek overleefde in de eerste set drie breekkansen, maar verloor in de tiebreak vanaf 3-5 vier punten op rij. Hij strafte in de tweede set op 1-1 de eerste zwakke opslaggame van Thiem direct af en dat leverde hem ook de set op.

Thiem schakelde daarna een tandje bij, sloeg de ene winner na de andere en liep snel uit naar 3-0.

Maandag gaat de andere groep van start. Daarin spelen de Serviër Novak Djokovic, de Argentijn Diego Schwartzman, de Rus Daniil Medvedev en de Duitser Alexander Zverev.

Alexander Zverev komt de laatste tijd vooral in het nieuws vanwege privéproblemen. Ook in Londen gaat het daarover. Hij wordt door zijn ex-vriendin beschuldigd van mishandeling en krijgt met een andere ex-vriendin een kind.

Bron: nos.nl