Nadal weerstaat pijnlijke knie en wacht nu confrontatie met Federer

0
342

De tennisliefhebbers hebben er bijna anderhalf jaar op moeten wachten, maar Rafael Nadal en Roger Federer nemen het weer eens tegen elkaar op. De tennisvedetten treffen elkaar in de halve finales van het masterstoernooi van Indian Wells. Tenminste, als beiden fit zijn.

Nadal knokte zich ondanks een pijnlijke rechterknie naar een zege op Karen Chatsjanov: 7-6 (2), 7-6 (2). Federer versloeg eerder op de dag de onbekende Pool Hubert Hurkacz: 6-4, 6-4.

De Spanjaard kreeg met de eerste set op zak last van zijn knie en kreeg een blessurebehandeling op 2-1 in de tweede set. De Spanjaard bewoog minder op de baan, maar wilde niet opgeven en verbeet de pijn. Hij overleefde op 4-5 een setpunt.

Federer klopte de onervaren Hurkacz, die begin 2018 nog buiten de toptweehonderd stond en nooit eerder de kwartfinales van een masterstoernooi haalde.

Ongelooflijke ervaring

Vier maanden geleden was Hurkacz nog in de zevende hemel toen hij in Shanghai werd gevraagd om met Federer te trainen. De mondiale nummer 67 noemde dat destijds “een ongelooflijke ervaring”.

In Indian Wells kon Hurkacz zijn idool geen moment in de problemen brengen.

Vijfvoudig winnaar Federer is in Indian Wells nog zonder setverlies. De Zwitser treft Nadal zaterdag voor de 39ste keer. De Spanjaard won 23 van de 39 voorgaande duels.

Bron: nos.nl