Nadal wint en kust ballenmeisje, uitdagers ‘Grote Drie’ maken geen misstap

0
202

Rafael Nadal heeft zonder veel problemen de derde ronde van de Australian Open bereikt. De als eerste geplaatste Spanjaard zette de Argentijn Federico Delbonis opzij met 6-3, 7-6 (4), 6-1.

Hij moet wel gaan werken aan het benutten van breakpoints. Van de twintig kansen die Nadal kreeg, benutte hij er slechts drie. “Zo, dat is wel heel weinig”, zei de Spanjaard na afloop. Zelf kreeg hij geen breakpoint tegen.

Kus voor ballenmeisje

Het spannendste moment voor Nadal was toen hij een ballenmeisje hard in het gezicht raakte. Hij snelde naar haar toe en gaf haar een kus op het hoofd. “Ik was zo bang dat ze iets had. Het is een dapper meisje.”

Samen met Novak Djokovic en Roger Federer legt Nadal al jaren beslag op het merendeel van de grote tennistitels. Hun uitdagers kloppen echter steeds meer op de deur. Drie van hen bereikten donderdag de derde ronde bij de Australian Open.

Thiem heeft vijf sets nodig

Dominic Thiem, de Oostenrijkse nummer vijf van de wereld en tweevoudig Roland Garros-finalist, had het lastig met de Australiër Alex Bolt: 6-2, 5-7, 6-7 (5), 6-1, 6-2. Pas toen hij de wildcardspeler in de derde game van de vijfde set brak, kon Thiem aan de winst denken.

Eind vorig jaar haalde Thiem in Londen de finale van de ATP Finals, maar wellicht nog knapper was dat hij daar van zowel Federer als Djokovic won.

Bloedneus deert Medvedev niet

Daniil Medvedev, de Russische finalist van de US Open en nummer vier van de wereld, won ook. Hij haalde – met een bloedneus – de derde ronde door met 7-5, 6-1, 6-3 de Spanjaard Pedro Martínez te verslaan.

Medvedev was het laatste deel van vorig seizoen nagenoeg onklopbaar. Bij zijn laatste acht toernooien haalde hij zes keer de finale en drie keer pakte hij de titel.

De Rus had in Melbourne meer last van zijn bloedneus (bij 5-0 in de tweede set) dan van zijn tegenstander Martínez. In de zesde games van de derde set werkte hij vier breakpoints weg en zette daarna rap koers naar de zege.

Serviceproblemen Zverev zijn voorbij

Alexander Zverev schaarde zich eveneens bij de laatste 32. De Duitse nummer zeven van de wereld liet zijn serviceproblemen achter zich tegen de Wit-Rus Jegor Gerasimov: 7-6 (5), 6-4, 7-5.

Bij de ATP Cup leed Zverev drie nederlagen en was hij in totaal goed voor het ongelooflijke aantal van 31 dubbele fouten. Tegen Gerasimov sloeg hij negen aces en 78 procent van zijn eerste opslagen was in.

Inzinking Kyrgios

Nick Kyrgios – overal waar de Australiër speelt is hij een gevaarlijke deelnemer – was op weg naar een soepele overwinning op de Fransman Gilles Simon, maar verloor opeens vijf games op rij bij 4-2 in de derde set.

Hij herpakte zich en eindigde de wedstrijd – tot groot vermaak van het publiek – met twee aces: 6-2, 6-4, 4-6, 7-5.

De Russische sensatie Andrej Roeblev, die dit jaar al titels pakte in Doha en Adelaide, blijft maar winnen. Tegen de Japanner Yuichi Sugita boekte hij al zijn tiende overwinning van het seizoen: 6-2, 6-3, 7-6 (5).

Bron: nos.nl