Napels gaat stadion naar Maradona vernoemen: ‘Eerste stappen al genomen’

0
111

Het San Paolo-stadion in Napels krijgt de naam van Diego Armando Maradona. “We hebben de eerste stappen om Napels’ stadion aan Maradona op te dragen al genomen”, meldt Luigi De Magistris, burgemeester van de Italiaanse stad.

Maradona, die woensdag op 60-jarige leeftijd overleed, maakte tussen 1984 en 1991 furore in het shirt van Napoli. Hij werd tweemaal landskampioen met de club en won er de UEFA Cup en Italiaanse beker.

“Het is een proces, maar het zal een snel proces zijn”, aldus De Magistris over het hernoemen van het stadion. “Want als er zo’n sterk verlangen is, zal niets ons tegenhouden. We hopen dat het samen gaat vallen met het weer toelaten van fans bij wedstrijden.”

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis schrijft in een open brief dat ook hij het stadion naar Maradona wil vernoemen. “Zodat we je bij ons kunnen houden als een getuige van de uitstekende weg die dit team heeft afgelegd.”

De Laurentiis laat verder optekenen dat Maradona de Napolitanen heeft laten zien “wat het betekent om een kwetsbare, sterke man te zijn met een absolute liefde voor het leven en iemands naasten. Jouw zwakheden, imperfecties, jouw fouten zijn gelijkwaardig aan je immense grootsheid.”

Het San Paolo-stadion is in beheer van de stad Napels.

Bron: nos.nl