Nederland moet met Canada strijden om plek in Davis Cup: ‘Enorm zware loting’

0
142

De Nederlandse tennissers moeten volgend jaar maart in eigen huis Canada verslaan om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi van de Davis Cup. Captain Paul Haarhuis noemt het “een enorm zware loting”.

In het Canadese team zitten twee spelers uit de top van de wereldranglijst: Felix Auger-Aliassime en Denis Shapovalov. Ook voormalig toptienspeler Milos Raonic zit in het team. Nederland kan rekenen op Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor, respectievelijk de nummer 57 en 65 van de wereld.

“Hoewel we met Botic en Tallon twee top 100-spelers hebben, heeft Canada twee spelers in de top 20”, reageert Haarhuis. “Hopelijk kan er tegen die tijd weer publiek bij zijn, dan gaan we het samen met de Nederlandse fans Canada zo moeilijk mogelijk maken.”

Het is de eerste keer sinds 2017 dat Nederland een thuiswedstrijd loot. In Den Haag werd Tsjechië toen met 3-2 verslagen.

Davis Cup 2021

De finale van de Davis Cup van dit jaar wordt deze zondag gespeeld tussen Rusland en Kroatië. Het is de eerste keer in veertien jaar dat de Russen zich hebben geplaatst voor de finale.

Bron: nos.nl