Nederlands verzoek om vanwege hitte later te spelen afgewezen door FIFA

0
287

Een verzoek van de KNVB om de WK-kwartfinale tussen Nederland en Italië naar een later tijdstip te verplaatsen, is door de wereldvoetbalbond FIFA afgewezen.

Nederland speelt zaterdag op het heetste moment van de dag tegen Italië, terwijl alle andere kwartfinales in de avonduren worden gespeeld. Volgens weersvoorspellingen kan de temperatuur zaterdagmiddag in Valenciennes oplopen tot boven de 35 graden.

Bondscoach Sarina Wiegman had het logischer gevonden als beide zaterdagwedstrijden in de avond waren gespeeld, om 18.00 uur en 21.00. “We hebben gevraagd of dat kon, maar het kon niet”, zei Wiegman vrijdag op de persconferentie. “Ik weet niet waarom het niet kan, maar ik vind het ook opvallend.”

Nu trappen Nederland en Italië om 15.00 uur af, om 18.30 uur staat de kwartfinale tussen Duitsland en Zweden op het programma. De tijden zijn afwijkend, omdat in de weekenden rekening wordt gehouden met WK-volgers die in andere tijdzones leven.

Wiegman: “De voorzorgsmaatregelen die we hebben kunnen nemen, nemen we. Morgen is het nou eenmaal die temperatuur. We gaan gewoon voetballen en dat gaan we zo goed mogelijk proberen te doen.”

“Het is warm, dat weten we allemaal. Het is wat het is”, zei middenveldster Jackie Groenen. “Ik persoonlijk stoor me er niet zo aan.”

Bron: nos.nl