Nederlandse coach voor terugkerende Kim Clijsters

0
82

Fred Hemmes junior is de nieuwe coach van Kim Clijsters. De Nederlander gaat de 36-jarige Belgische begeleiden bij haar comeback op de proftour.

Hemmes werkte al geruime tijd in België. De oud-prof (in 2004 de nummer 188 van de wereld) was tussen 2012 en 2017 werkzaam voor Tennis Vlaanderen en coachte sinds de zomer van 2019 diverse spelers bij de Kim Clijsters Academy, waar jonge talentvolle spelers worden opgeleid.

“We hebben een aantal keer samen op de baan gestaan en ik had meteen een goed gevoel bij hem”, aldus Clijsters over de keuze voor Hemmes.

Hemmes was in het verleden ook de coach van onderen anderen Indy de Vroome, Arantxa Rus en de Belg Ruben Bemelmans.

“Er bestaat geen twijfel over haar talent. Dat heeft ze in het verleden getoond. En dat zie je nu ook op training”, zo vertelt Hemmes tegen Het Laatste Nieuws.

“Wat ik haar nog kan bijleren? Het is een kwestie om de juiste snaar te vinden en zo nog enkele procenten te verbeteren. Het is een mooie uitdaging, met haar leeftijd. We zullen zien hoe ze evolueert. We bekijken het dag per dag. Maar ik zie haar alleszins elke dag verbeteren.”

Comeback

Clijsters maakte vorig jaar september bekend dat ze in 2020 haar comeback in het profcircuit wil maken. Ze hoopte aanvankelijk bij de aankomende Australian Open haar terugkeer te vieren, maar een knieblessure gooide roet in het eten.

De viervoudig grandslamkampioene wil nu begin maart in het Mexicaanse Monterrey haar eerste competitieve wedstrijden gaan spelen.

Bron: nos.nl