Nederlandse internationals stelen show bij Champions League-zege Arsenal

0
273

De Nederlandse voetbalsters van Arsenal hebben een hoofdrol gespeeld in de Champions League-wedstrijd tegen Slavia Praag. De ploeg uit Londen won de return in de achtste finales met 8-0. Zeven van de acht goals waren van Nederlandse makelij.

Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk waren ieder goed voor een hattrick. Jill Roord maakte één doelpunt en tekende ook voor twee assists. De enige goal zonder oranje glans kwam uit een penalty van de Schotse international Kim Little.

De eerste wedstrijd in Praag was twee weken geleden geëindigd in een 5-2 zege voor Arsenal. Toen was Miedema ook al goed voor vier doelpunten. De Nederlandse spits is in 57 wedstrijden bij Arsenal al 52 keer trefzeker geweest.

FC Twente uitgeschakeld

Ook Olympique Lyonnais, Bayern München, Atlético Madrid, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Glasgow City en VfL Wolfsburg hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League.

Wolfsburg was in de achtste finales te sterk voor de vrouwen van FC Twente. Na een 6-0 zege in de eerste wedstrijd werd het woensdag in Enschede 1-0 voor de Duitse ploeg.

Bron: nos.nl