Neres: ‘Ajax is sterker dan vorig seizoen, we hebben meer ervaring’

0
312

David Neres was vorig seizoen een van de smaakmakers in de memorabele Champions League-campagne van Ajax. Zijn goal thuis tegen Juventus en zeker die in Bernabéu tegen Real Madrid leven voort in de harten van de Amsterdamse fans.

De grote vorm van vorig seizoen is er bij het begin van dit seizoen nog niet, al is Neres daar zelf niet zo stellig over. “Misschien niet”, zegt hij. “Ik ben altijd op zoek…”

Op zoek naar? “Ik kom niet op het woord…”, zegt de Braziliaan. “Het is nog niet gelukt om wat constanter te spelen. Ik moet mezelf in elke wedstrijd blijven verbeteren. Ik moet er nog hard aan werken, maar ik word elk seizoen beter.”

In de tweede helft van vorig seizoen resulteerde zijn blakende vorm in een eerste oproep én debuut voor de nationale ploeg van Brazilië en daar bleef het niet bij. Met de Goddelijke Kanaries veroverde Neres deze zomer de Copa América in eigen land.

Dit seizoen gaat het dus wat minder, met vooralsnog één goal en geen enkele assist in negen wedstrijden bij Ajax. Maar ook de afgelopen interlandperiode behoorde de buitenspeler tot de selectie van Brazilië voor de oefenwedstrijden tegen Colombia en Peru.

Iedereen kent zesvoudig international David Neres inmiddels in zijn geboorteland. Een botsing met ploeggenoot Casemiro leverde hem wel hoofdpijn op, maar inmiddels gaat het weer. Met een litteken op zijn achterhoofd als aandenken.

Bij Ajax zag Neres met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Lasse Schöne belangrijke krachten van de succesformatie van vorig jaar vertrekken. Maar hij zag ook belangrijke krachten hun contract verlengen. Zoals Dusan Tadic, Nicolás Tagliafico, André Onana en Noussair Mazraoui. En zélf zette Neres ook zijn handtekening.

“Het is nooit makkelijk om belangrijke spelers kwijt te raken”, zegt Neres. “Maar we hebben nog steeds een sterk team. We hebben goede spelers gehaald en de kern van de ploeg is overeind gebleven. Dat is belangrijk. De ervaring van vorig seizoen is belangrijk.”

Afgelopen winter was er concrete interesse uit China, maar hij bleef in Amsterdam. Afgelopen zomer was er opnieuw belangstelling voor de Braziliaan. Neres achtte de tijd echter nog niet rijp voor een vertrek bij Ajax en verlengde zijn contract met een jaar tot medio 2023.

“Ik vind het hier leuk, de stad en de club”, zegt de 22-jarige buitenspeler. “De club heeft vertrouwen in me en dat is altijd zo geweest. En ik waardeer dat vertrouwen enorm.”

Vanavond begint een nieuw Champions League-avontuur voor Neres en consorten met het Franse Lille OSC als eerste tegenstander in Amsterdam. Valencia en Chelsea zijn de volgende opponenten in groep H.

“Het is een heel lastige groep”, oordeelt Neres. “Een heel moeilijke en gelijkwaardige groep. Maar ik weet zeker dat wij een sterke ploeg hebben. Nog sterker dan vorig seizoen. We hebben meer ervaring. We hebben alles in huis om een goed toernooi te spelen.”

Bron: nos.nl