Nieuwe besmettingen grote voetballanden veranderen niets aan herstartplannen

0
159

In onder andere Duitsland, Spanje, Engeland en Portugal is er nog de hoop dat het voetbalseizoen 2019/2020 uitgespeeld kan worden, maar nog steeds worden er in meerdere landen voetballers positief getest op het coronavirus.

Zaterdag 16 mei moet de bal na ruim twee maanden weer gaan rollen in Duitsland. Dynamo Dresden, uitkomend op het tweede niveau, moet echter nog even wachten op de eerste wedstrijd. Twee spelers blijken besmet te zijn met het coronavirus. De herstart voor de rest van de clubs komt niet in gevaar, volgens de Deutsche Fußball Liga (DFL).

“Als Dynamo Dresden nu veertien dagen in quarantaine gaat, is er geen reden om te twijfelen over de voortzetting van de tweede Bundesliga”, liet DFL-directeur Christian Seifert bij ZDF weten. “We moeten nog 81 wedstrijden spelen en op dit moment kunnen er twee daarvan, van Dynamo Dresden, niet worden afgewerkt. Maar dat verandert niets aan ons doel: het seizoen uitspelen.”

De clubs uit de tweede Bundesliga waren sinds donderdag weer in training.

Ook in Spanje heeft de voetbalbond de hoop het seizoen nog af te kunnen maken. De clubs uit het Spaanse betaalde voetbal zijn sinds afgelopen week weer voorzichtig in training, nadat alle spelers getest zijn op Covid-19. Uit die tests bleek dat drie spelers van Real Betis besmet zijn.

Daarmee komt het totaal aantal besmette La Liga-spelers op zes. Eerder al werd bekend dat Renan Lodi (Atlético Madrid), Álex Remiro (Real Sociedad) en Yangel Herrera (Granada) positief waren getest.

De herstart van La Liga staat gepland op 20 juni. Het is de bedoeling dat de competitie op 26 juli is afgerond.

Drie besmettingen bij Brighton

Bij Premier League-club Brighton kwam zaterdag een derde besmettingsgeval aan het licht. De speler, van wie de naam niet bekend is gemaakt, gaat nu veertien dagen in quarantaine. In maart en april werden twee andere Brighton-spelers al positief getest.

Brighton had de training alweer opgepakt. De spelers deden individueel hun oefeningen. Volgens de club kan dat, ondanks de positieve coronatests, gewoon doorgaan. De Premier League heeft nog geen datum voor de hervatting van de competitie genoemd, maar hoopt dat ergens in juni de bal weer kan gaan rollen. Het voetbal in Engeland ligt sinds 13 maart stil.

In Portugal, waar de competitie eind mei wordt hervat, zijn drie coronabesmettingen gemeld. Het betreft spelers van Guimarães. De Portugese club noemt geen namen en meldt dat de spelers in quarantaine gaan.

Bron: nos.nl