Nieuwe directeur Eisenga wil van NAC stabiele eredivisieclub maken

0
258

“Ik heb de oranjekoek ingewisseld voor de worstenbroodjes”, zei Luuc Eisenga bij zijn presentatie als nieuwe algemeen directeur van NAC Breda. “Na drie jaar in het noorden, nu in het zuiden. Een mooie uitdaging.”

Tot voor kort bekleedde hij dezelfde functie bij sc Heerenveen. “NAC is een club die veel meer potentie heeft dan de plek waar ze nu staan”, aldus Eisenga. “We gaan er alles aan doen om in de eredivisie te blijven, maar er moet ook stevig gebouwd worden. Er is werk aan de winkel. De opdracht is om van NAC een stabiele eredivisieclub te maken.”

‘Mooie groep samenstellen’

Naast Eisenga presenteerde de hekkensluiter van de eredivisie met Tom van den Abbeele ook een nieuwe technisch directeur. Van den Abbeele is nu nog technisch directeur van STVV, momenteel zevende in de Belgische competitie. Hij treedt per 15 april in dienst van NAC.

“Op korte termijn moeten we op het hoogste niveau zien te blijven en op de lange termijn moeten we van NAC een stabiele eredivisieclub maken met ambities”, zei Van den Abbeele. “We gaan een mooie sterke spelersgroep samenstellen die of voor promotie gaat of voor een plek in de middenmoot van de eredivisie.”

Bron: nos.nl