Nieuwe stunt tennistiener Gauff in Melbourne, Wozniacki met pensioen

0
116

Ze is pas 15 jaar, maar Cori Gauff heeft opnieuw een belangwekkende overwinning op haar naam geschreven. Bij de Australian Open schakelde de ongeplaatste Amerikaanse in de derde ronde de Japanse titelverdedigster Naomi Osaka uit met 6-3, 6-4.

In de eerste ronde had Gauff – net als toen ze vorig jaar op Wimbledon de vierde ronde haalde – Venus Williams al verslagen. Osaka had met dertig onnodige fouten geen beste dag.

Gauff hoopt op selfie met Rod Laver

“Is dit echt mijn leven?”, vroeg Gauff zich na afloop op de baan af. “Ik bedoel, twee jaar geleden verloor ik hier in de eerste ronde van het juniorentoernooi en nu win ik mijn eerste wedstrijd in de Rod Laver Arena. Ik kan het niet geloven.”

Ze ging verder: “Ik zag Rod Laver (de 81-jarige Australische tennislegende, red.) hier een paar keer door de gang lopen, maar ik durf hem niet aan te spreken. Ik wil graag een selfie met hem maken.”

Gauff besloot het interview met de mededeling dat ze nu snel naar het hotel ging om te slapen, zodat ze morgen online haar schoolwerk kan doen.

De nummer één van de wereld, Ashleigh Barty, bereikte ook de vierde ronde. Voor eigen publiek had de Australische Roland Garros-kampioene geen moeite met de Kazachse Jelena Rybakina: 6-3, 6-2.

Melbourne zwaait Wozniacki uit

De tennisloopbaan van voormalig nummer één van de wereld Caroline Wozniacki is voorbij. De Deense kampioene van 2018 verloor met 5-7, 6-3, 5-7 van de eveneens ongeplaatste Tunesische Ons Jabeur.

Wozniacki is pas 29 jaar, maar kondigde vorig jaar haar afscheid aan. De tweevoudig US Open-finaliste en houder van dertig WTA-titels wil een gezin starten en meer aandacht genereren voor artritis, een vorm van reuma die ze zelf heeft.

Wozniacki had gehoopt in Melbourne in de vierde ronde uit te komen tegen haar goede vriendin Williams, maar voor beiden werd het dus een deceptie.

Bron: nos.nl