Nizzolo sprint naar winst in Tour Down Under, Impey nieuwe leider

0
117

De Italiaan Giacomo Nizzolo heeft de vijfde rit in de Tour Down Under op z’n naam geschreven. De Zuid-Afrikaan Daryl Impey nam de leiderstrui over van de Australische favoriet Richie Porte.

Impey begon de dag als nummer twee van het klassement op 3 seconden van Porte. Bij de eerste tussensprint verzamelde de renner van Mitchelton-Scott echter twee bonificatieseconden en bij de tweede tussensprint zelfs drie.

Peloton uiteen

In de 149,1 kilometer lange rit naar Victor Harber spatte het peloton op 20 kilometer van de meet uiteen op een klimmetje van de tweede categorie.

De sprintersploegen wisten de orde te herstellen, waarna Nizzolo in de sprint te snel was voor Simone Consonni en Sam Bennett.

De etappekoers eindigt zondag met de koninginnenrit naar de slotklim op Willunga Hill, waar Porte, eindwinnaar van 2017, al zes keer wist te winnen.

De laatste twee jaar ging de zege in het klassement in Australië naar Impey. In 2013 was Tom-Jelte Slagter de eerste en tot nu toe enige Nederlander die de koers op zijn naam wist te schrijven.

Bron: nos.nl