NOS Voetbalpodcast #56: ‘Donyell Malen is heel interessant voor Oranje’

0
304

Ook de tweede ronde van de eredivisie leverde genoeg gespreksstof op om de NOS Voetbalpodcast te vullen. En net als vorig seizoen komt ook nu weer de VAR regelmatig aan bod. Arno Vermeulen praat met Arman Avsaroglu, Jan Roelfs en Jeroen Elshoff over het afgelopen voetbalweekend. Ook wordt er stil gestaan bij het ingestorte dak van AZ en spreken de mannen over potentiële Oranje-aanvallers.

Oranje

Koeman zat afgelopen weekend op de tribune om RKC – AZ te bekijken. Het moge duidelijk zijn dat hij daar vooral zat om spelers van AZ nader te onderzoeken. Volgens de NOS-commentatoren zijn vooral Calvin Stengs en Myron Boadu interessant voor het Nederlands elftal.

Als er een speler is die het verdient om in Oranje te spelen is het Donyell Malen. “Die liet het vorig seizoen ook al zien”, vertelt Avsaroglu. “Goed dat PSV hem heeft weten vast te leggen. Ik heb het gevoel dat er ook nog veel rek in zit.” Volgens Vermeulen mag Koeman in zijn handen knijpen. “Het is prettig voor Koeman dat er een hoop talentvolle aanvallers aankomen.”

VAR

Terug van weggeweest, is de VAR. Althans het was eventjes rustig rondom het nieuwe systeem van de scheidsrechters. Dat lag dan vooral aan de zomerstop, want nu het seizoen weer begonnen is laait de discussie over het elektronische hulpmiddel weer op. Na wedstrijden moeten scheidsrechters vaak hun keuze verantwoorden. Volgens Roelfs is dat echt niet nodig. “Ik vind nog steeds dat het scheidsrechtersgilde niet zo transparant hoeft te zijn. De scheidsrechters moeten in alle rust zichzelf ontwikkelen.” Arman Avsaroglu is het daar niet mee eens. “Als ze geen fouten maken, hoeven ze zich niet te verantwoorden.”

Traditionele top drie

Natuurlijk komt ook de traditionele top-drie aan bod. Lukt het PSV om het elftal op de rit te krijgen? Komt Ten Hag met een sterk middenveld en hoe is het met Feyenoord-trainer Jaap Stam? Want die is volgens Arman Avsaroglu onrustig. “Hij weet nog echt niet wat voor elftal hij over een aantal weken heeft.” Jan Roelfs denkt vooral met weemoed terug aan betere tijden. “Ik mis Van Persie en een fitte Jörgensen, wie moet er nu de goals maken voor Feyenoord?”

Of bestaat de traditionele top-drie niet meer? Want volgens de NOS-commentatoren is zowel AZ als FC Utrecht goed bezig.

Bron: nos.nl