NOS Voetbalpodcast #77: ‘Beer van Moskou stond al te wachten voor interview’

0
122

Het opmerkelijke afscheid van Vitesse-trainer Leonid Sloetski na de met 3-2 verloren wedstrijd tegen Heerenveen houdt de voetbalcommentatoren deze week nog zeker bezig. Arno Vermeulen praat erover met Frank Snoeks, Arman Avsaroglu en Jeroen Elshoff in de NOS Voetbalpodcast.

Frank Snoeks was de eerste verslaggever die Sloetski te spreken kreeg na het duel. Hij vertelt dat ‘de beer van Moskou’, zoals-ie hem noemt, al stond te wachten in de interviewruimte en daar vervolgens zijn besluit om op te stappen kenbaar maakte.

Snoeks is ervan overtuigd dat de trainer zijn beslissing om te vertrekken al voor de wedstrijd had genomen. “De tekst van zijn verhaal zat al helemaal in zijn hoofd. Die is niet pas in zijn hoofd gekomen toen de scheidsrechter affloot.”

‘Eet schoenen op als PSV bijeen blijft’

De crisis bij PSV is een ander belangrijk gespreksonderwerp van deze week. De ploeg won de laatste negen wedstrijden maar een keer. De commentatoren vinden het onbegrijpelijk dat trainer Mark van Bommel de slechte periode wijt aan de jeugdigheid van zijn ploeg.

Zo zei Van Bommel bijvoorbeeld na de oorwassing bij Sporting, donderdag in de Europa League, dat als het elftal van PSV nog drie jaar bij elkaar zou blijven, het veel beter zal gaan.

Die opmerking is bij Jeroen Elshoff in het verkeerde keelgat geschoten. “Als dit elftal drie jaar bij elkaar blijft, eet ik mijn schoenen op, live in deze podcast. Als ik Donyell Malen of Steven Bergwijn was, zou ik als de wiedeweerga op zoek gaan naar een andere club.”

Bron: nos.nl