NOS Voetbalpodcast #82: ‘Fantastisch Willem II kan tweede worden’

0
82

De eredivisie is weer hervat en dus hebben presentator Arno Vermeulen en commentatoren Arman Avsaroglu, Jeroen Elshoff en Philip Kooke genoeg te bespreken in de NOS Voetbalpodcast.

Het gaat onder meer over Willem II, dat met goed voetbal AZ versloeg en nu derde staat. “Ik heb een hartstikke leuke avond gehad, wat is dat Willem II eigenlijk een fantastische ploeg”, zegt Elshoff, die de wedstrijd van commentaar voorzag. “Als ze Pol Llonch en Vangelis Pavlidis weten te behouden en iedereen blijft fit, zie ik Willem II wel tweede worden dit seizoen.”

Avsaroglu denkt dat de Tilburgers nog een terugval gaan krijgen. “Ze hebben weinig spelers die hier ervaring mee hebben. De druk gaat nog komen, als zes of zeven wedstrijden voor het einde de tweede plaats en dus ook Champions League dichtbij is.”

Doordat Willem II AZ versloeg en Ajax van Sparta won, liepen de Amsterdammers verder uit in de strijd om het landskampioenschap. Kooke ziet Ajax onbedreigd kampioen worden. “Er is geen enkel ander team dat in buurt komt momenteel. En Ajax kan een paar blessures en schorsingen hebben en toch op niveau blijven.”

Elshoff tekent daarbij wel de blessure van Hakim Ziyech nog even aan. Onduidelijk is hoe lang de spelmaker uit de roulatie zal zijn. “Als Ajax die gaat missen… Ajax zonder Ziyech is nog geen kampioen.”

Bron: nos.nl