NOS Voetbalpodcast #83: ‘Situatie bij PSV is momenteel ontluisterend’

0
185

De commentatoren komen in deze aflevering bijna tijd tekort om alle gebeurtenissen van dit weekend te bespreken. Arno Vermeulen doet toch een poging, samen met Frank Snoeks, Jan Roelfs en Jeroen Elshoff.

Belangrijkste gespreksonderwerp is de explosieve sfeer bij PSV. De Eindhovenaren wisten zondag opnieuw niet te winnen (1-1 gelijkspel tegen FC Twente) en bovendien meldde Steven Bergwijn zich in de ochtend voor de wedstrijd af omdat hij in Londen was voor een transfer naar Tottenham Hotspur.

De commentatoren hebben zich verbaasd over de slechte communicatie rond Bergwijn. Van trainer Ernest Faber kreeg hij toestemming om naar Londen te gaan, maar van de directie niet. “De situatie bij PSV is momenteel ontluisterend”, zegt Jan Roelfs. Hij vindt dat er direct een andere trainer moet komen met meer gezag.

Verder komt het gemis bij Ajax van een aantal geblesseerde spelers aan de orde. Bij Daley Blind werd eind vorig jaar een ontstoken hartspier geconstateerd. Frank Snoeks denkt dat deze diagnose een grote impact heeft op de spelers van Ajax. “Die groep heeft een paar jaar geleden een enorme dreun te verwerken gehad met de gebeurtenissen rond Abdelhak Nouri. Ik kan me voorstellen dat de onzekerheid rond Blind er enorm inhakt bij deze jonge spelers.”

Bron: nos.nl