Ondanks mijlpaal wint Nadal de titel in Parijs ook dit jaar niet

0
119

Eerder deze week bereikte Rafael Nadal wederom een mijlpaal in zijn tenniscarrière door zich op het masterstoernooi in Parijs naar zijn duizendste zege te slaan. Desondanks gaat hij ook dit jaar niet met de titel in de Franse hoofdstad aan de haal.

De Spanjaard werd namelijk in de halve finales van het toernooi uitgeschakeld: hij verloor in twee sets (4-6, 5-7) van Alexander Zverev.

Nadal was al 35 keer de beste op een masterstoernooi (maar één keer minder dan recordhouder Novak Djokovic), maar in Parijs (en ook Miami) wist hij de titel nog nooit te veroveren.

Tegen Zverev leverde de Spanjaard in de eerste set op 1-1 zijn service in en daarna kreeg hij maar geen vat op de opslag van de Duitser, die 19 winners sloeg.

In de tweede set, die uiteindelijk iets meer dan een uur duurde, leek Zverev nog wel snel korte metten te willen maken met Nadal, maar op 3-1 (1) en 4-2 (4) miste de Duitser kansen op een dubbele break. Nadal kwam vervolgens nog wel langszij, maar kon serviceverlies op een stand van 5-5 niet meer repareren.

Eerste keer

Zverev en Nadal hadden elkaar voor Parijs nog niet ontmoet dit seizoen dat vanwege de coronapandemie heel anders verliep en lange tijd stillag. De laatste keer dat de twee tegenover elkaar stonden, was vorig jaar op de ATP Finals. Ook toen won Zverev.

De Duitser treft zondag in de finale de Rus Daniil Medvedev, die eerder op de dag Milos Raonic in twee sets wist te verslaan.

Bron: nos.nl