Onderhandse service en gelijke stand tennissers in Kazachstan

0
179

Het Davis Cup-duel tussen Nederland en Kazachstan, met als inzet een ticket voor de Davis Cup Finals in november in Madrid, is na de eerste dag in balans: 1-1. Zaterdag volgt de ontknoping in Noersoeltan.

Robin Haase zette Oranje op voorsprong door Michail Koekoesjkin met 6-4, 6-7 (2), 6-3 te verslaan. Tallon Griekspoor verloor daarna met 6-7 (4), 6-7 (4) van Aleksandr Boeklik.

Onderhandse service Haase beslissend

Voor Haase was het zijn dertigste enkelspelzege in het landentoernooi tegenover slechts veertien nederlagen. Die haalde hij binnen met een onderhandse service op matchpoint.

Haase, afgezakt naar de 169ste plaats op de wereldranglijst, ging goed om met het onorthodoxe, vlakke spel van Koekoesjkin, de nummer 91. Hij miste op 3-3 in de tweede set vier breekkansen, verloor daarna de tiebreak, maar herpakte zich in het derde bedrijf.

Griekspoor, 196 van de wereld, begon goed tegen Boeklik (51ste) en kwam direct op 2-0. Hij leverde daarna ook zijn service in, maar bleef goed en solide spelen. In de tiebreak deden onnodige fouten hem de das om en in de tweede set miste hij op 6-5 een setpunt.

Inzet is Davis Cup Finals

De inzet van de ontmoeting is deelname aan de Davis Cup Finals in november in Madrid. Vorig jaar werd Nederland daar in de groepsfase uitgeschakeld, maar bood het wel goed partij aan – opnieuw- Kazachstan en Groot-BrittanniĆ«.

Bron: nos.nl