Ondernemer Maaskant bij VVV terug als trainer: ‘Heb het weer hervonden’

0
309

Twee jaar geleden was hij er naar eigen zeggen klaar mee. De trainer was net gedegradeerd met Go Ahead Eagles en zag het niet meer zitten. Robert Maaskant wilde het bedrijfsleven ingaan, werd franchisenemer en pakte het directeurschap op.

Toch is de voormalige kroonprins van het trainersgilde sinds een maand hoofdtrainer van eredivisionist VVV-Venlo. “Ik was er toen ook wel echt klaar mee”, reageert de 50-jarige Maaskant op zijn besluit om destijds te stoppen. “Het was een hele bewuste keuze om een bedrijf op te zetten.”

“Maar een poos geleden heb ik er toch nog eens over nagedacht. En ik vind het eigenlijk gewoon nog heel erg leuk. En als je daarmee volgroeid bent, dan komt dat weer. Nu heb ik het weer hervonden”, aldus de Schiedammer, die vorig jaar alweer even te zien was in de voetballerij als technisch directeur bij Almere City.

Hoewel Maaskant graag het bedrijfsleven in wilde, waren het juist die mensen die zorgde dat hij weer verlangde naar de voetbalwereld.

“Ze zeiden tegen mij: ‘je bent hartstikke gek dat je in het bedrijfsleven wilt werken. Je doet het mooiste vak dat je kan verzinnen.’ Ergens in je achterhoofd neem je dat wel mee.”

Maaskant-moe

Bang dat mensen Maaskant-moe zijn in de voetbalwereld is de trainer niet. “Ik weet dat dat zo was, maar ik ben nooit zo onder de indruk van wat andere mensen van mij vinden.”

“Ik vind ook dat wanneer je een baan accepteert in het betaalde voetbal, je in de schijnwerpers staat. En dan heeft iedereen een mening over je. Maar daar trek ik mij niets van aan. Ik vind het gewoon prachtig om te doen, om met die gasten op het veld te staan.”

Sinds de komst van Maaskant zijn er maar liefst vijf Duitse spelers naar Venlo verhuisd; Samuel Scheimann (Beitar Jeruzalem), Richard Neudecker (FC St. Pauli), Thorsten Kirschbaum (Bayer Leverkusen), Steffen Schäfer (1. FC Magdeburg) en Tobias Pachonik (Carpi). Bovenop de twee Duitsers die er al waren, komt het aantal Duitsers in de selectie dus op zeven.

“Het is wel een invasie”, lacht Maaskant. “Maar geografisch is het natuurlijk logisch dat VVV put uit een poel van Duitse spelers. Ik praat veel Duits op de training omdat we er zo veel hebben. Het is in ieder geval dus goed voor mijn Duits…”

Bron: nos.nl