Ongeloof bij Oranje-duo over tijd Dygert: ‘Dit is van uitzonderlijke klasse’

0
249

Annemiek van Vleuten had graag haar derde wereldtitel tijdrijden op rij veroverd, maar ze had vandaag haar dag niet in het Engelse Harrogate. Ze pakte brons op bijna twee minuten van winnares Chloé Dygert.

“Teleurstellend. Ik kon niet lekker doortrekken. Normaal gesproken ben ik altijd heel goed als ik ergens naartoe leef, dit is een van de weinige keren dat het er niet uitkomt”, liet ze na afloop weten.

Verbazing bij Van der Breggen

Anna van der Breggen legde voor de vierde keer beslag op het zilver. “Ik heb geen fouten gemaakt, het was een goede tijdrit. Daarom verbaasde het me net als heel veel anderen dat het gat met Dygert (anderhalve minuut) zo groot was.”

Van Vleuten wist wel dat de Amerikaanse Dygert een geduchte tegenstandster zou zijn. “Ik wist dat ze heel sterk was, maar dit is van uitzonderlijke klasse.”

Wat betekent dit voor Tokio?

Dat belooft wat voor de Olympische Spelen van volgend jaar. Van Vleuten: “Of ze daar te kloppen is? Ja, dat denk ik wel. Wat dat betreft ben ik blij dat ik een slechte dag had. Als ik goed was geweest met dit verschil, dan was het een hele zware dobber geworden in Tokio.”

Aankomend weekend is ook nog de wegwedstrijd bij de WK. Vormt Dygert dan wederom een gevaar voor de Nederlandse wielrensters? “Tijdrit is een heel andere discipline, maar dat ze in vorm is, is wel duidelijk”, zegt Van der Breggen.

Van Vleuten is stelliger. “Schrijf haar maar op. We moeten haar niet heel veel meters geven.”

Bron: nos.nl