Ongenaakbare Wiebes boekt haar tweede dagzege in Tour de France

0
44

Lorena Wiebes heeft haar tweede dagzege in de Tour de France behaald. De renster van Team DSM bleek na 175,6 kilometer de beste in de massasprint. De vijfde etappe, naar Saint-Dié-des-Vosges, was waarschijnlijk de laatste kans voor de spurters.

Lang reed een kopgroep van vier rensters vooruit, met Victoire Berteau (Cofidis), Antri Christoforou (Human Powered Health), Emily Newsom (EF) en Anya Louw (AG Insurance).

Ingerekend

Berteau en Christoforou bleven met nog ongeveer 20 kilometer voor de boeg met z’n tweeën over, maar werden in het slot ingerekend door het jagende peloton.

Wiebes toonde, net als afgelopen zondag op de Champs-Élysées, andermaal haar klasse in de sprint en liet de concurrentie achter zich. Marianne Vos werd achter Elisa Balsamo derde en behield de gele trui.

De rit van Bar-le-Duc naar Saint-Dié-des-Vosges werd overigens ontsierd door een massale valpartij, met Lotte Kopecky en Chantal van den Broek-Blaak als voornaamste slachtoffers.

Kopecky reed vrij snel een gaatje van een minuut dicht en meldde zich weer in het peloton, maar bij Van den Broek-Blaak was de schade groter, met onder meer een bloedende elleboog. Toch sloot zij uiteindelijk ook weer aan.

Vrijdag staat een heuvelachtige rit naar Rosheim op het programma, over een lengte van 128 kilometer.

Bekijk hieronder reacties van Wiebes, Vos en Van den Broek-Blaak.

“Toen ik aanging, voelde ik meteen dat ik sterk was. Ik ben blij dat we het vandaag hebben kunnen afmaken”, aldus winnares Wiebes.

In de straten van Saint-Dié-des-Vosges sloeg de Italiaanse Elisa Longo Borghini linksaf in plaats van rechtsaf, maar dat bracht Wiebes en haar ploeggenotes niet van de wijs.

“Gelukkig hadden wij het parcours goed bekeken voor de start. Ik riep zelfs nog dat ze naar rechts moesten.”

Bron: nos.nl