Onrust bij Málaga na uitlekken naaktvideo trainer Sánchez

0
142

Bij de Spaanse voetbalclub Málaga CF, uitkomend in de Segunda División, is grote onrust ontstaan na het uitlekken van een naaktvideo van trainer Víctor Sánchez Del Amo. De club heeft Sánchez geschorst en de voorzitter van Málaga lijkt via Twitter hard uit te halen naar de trainer.

Dinsdag kwam via sociale media een filmpje naar buiten waarop trainer Sánchez in een shirt van Málaga voor een webcam zit en zijn geslachtsdeel toont. De 43-jarige oud-international zegt dat hij het slachtoffer is geworden van afpersing.

“De zaak is nu in handen van de politie”, schrijft Sánchez in een verklaring op Twitter, waarin hij ook waarschuwt de beelden niet verder te verspreiden. “Het verspreiden van intieme beelden van een persoon zonder toestemming, via sociale media of op een andere manier, is een misdrijf.”

Cryptisch bericht

Na het viraal gaan van de video besloot de clubleiding van Málaga de trainer voorlopig te schorsen. Er volgt nader onderzoek, zo staat in een verklaring, waarna er meer mededelingen zullen worden gedaan.

De eigenaar van Málaga, de Qatarese zakenman Abdullah Al Thani, heeft zich via Twitter echter wel laten horen. In een enigszins cryptisch Engelstalig bericht, dat lijkt te gaan over trainer Sánchez, schrijft Al Thani:

“We wachten nog steeds om te horen wie de persoon is die altijd liegt. Hij is als een engel die nooit fouten maakt en wil zijn fout niet toegeven. Vertel toch één keer de waarheid. Denk je dat het helpt als je altijd liegt? Wees sterk en geef je fout toe.”

Opvallend is wel dat Al Thani hetzelfde mysterieuze bericht al twee keer eerder op Twitter heeft gezet: op 29 september en 24 december. Toen was er nog geen sprake van een uitgelekte seksvideo.

Financiële problemen

Het botert echter al langer niet tussen de Qatarese eigenaar en de Spaanse trainer. Málaga, dat in 2018 degradeerde uit de Primera División, verkeert in financiële problemen en staat momenteel zestiende in de tweede divisie, vlak boven de degradatiestreep.

Vorige week beklaagde Sánchez zich in een persconferentie nog over het feit dat hij door geldgebrek niet meer dan zeventien spelers in zijn selectie heeft. “We zijn misleid vanaf het begin”, fulmineerde Sánchez.

De geschorste trainer krijgt in ieder geval wel steun van de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Luis Rubiales. “Een geweldige professional als Víctor Sánchez krijgt al mijn steun. Intimiteit is een onschendbaar recht en verspreiding daarvan een misdaad.”

Bron: nos.nl