‘Ontspannen en positieve’ Bertens zet Oranje weer op voorsprong in Fed Cup

0
175

Kiki Bertens heeft Nederland op een 2-1 voorsprong gezet op de tweede dag van het Fed Cup-duel met Wit-Rusland. In Den Haag won de 28-jarige tennisster haar wedstrijd tegen Aryna Sabalenka in twee sets: 6-4, 6-4.

Bertens serveerde uitstekend en gaf de Wit-Russin, de nummer dertien van de wereld, slechts één breakpoint in de hele partij. Sabalenka benutte die wel, maar leverde zelf drie keer haar opslag in, waarvan twee keer op love.

Vijf matchpoints

Op de service van Sabalenka miste Bertens, de mondiale nummer acht, nog wel een matchpoint, maar ze sloeg een game later op matchpoint nummer vijf wel toe.

“Ik heb genoten op de baan”, vertelde Bertens na afloop op de persconferentie. “Al moest ik wel oppassen dat ik niet te veel ging ontspannen. Ik merkte dat zij geïrriteerd raakte en ik kreeg een paar cadeautjes van haar. Alles liep goed vandaag.”

Bertens was op de eerste dag van het Fed Cup-duel ook al succesvol in de eerste partij tegen Aljaksandra Sasnovitsj. Toen verloor Arantxa Rus, die later nog in actie komt tegen Sasnovitsj, in de tweede wedstrijd van Aryna Sabalenka.

“Het kon voor mijn gevoel alleen maar beter dan gisteren”, aldus Bertens. “Sabalenka speelde gisteren ook zo goed dat ik vandaag zoiets had van: wie zien het wel. Het moeten winnen was er daardoor wel een klein beetje af. Ik kon vrijuit spelen.”

De ploeg van captain Paul Haarhuis heeft nog maar één overwinning nodig om zich te plaatsen voor de Fed Cup Finals. Dat toernooi voor de beste twaalf landen van de wereld vindt in april plaats in Hongarije.

In het afsluitende dubbelspel spelen Lesley Kerkhove en Demi Schuurs tegen Volha Havartsova en Lidzija Marozava.

Bron: nos.nl