Onverstoorbare Zheng maakt einde aan zegereeks Bertens

0
56

Kiki Bertens is in de achtste finales van het sterk bezette WTA-toernooi in Doha uitgeschakeld. De nummer zes van de wereld verloor met 6-3, 3-6, 4-6 van de Chinese Zheng Saisai.

De speelsters hadden last van de harde wind en bij momenten ook van rumoer op de tribunes. Vooral Bertens begon zich na de eerste set, die ze met 6-3 naar zich toetrok, te storen aan opmerkingen vanuit het publiek.

Zheng speelde onverstoorbaar en met veel tactisch vernuft, haalde bijna alles terug. Bertens kreeg het naarmate de partij vorderde fysiek steeds zwaarder.

Na twee wisselvallige sets met flink wat lange rally’s, bleef Bertens maar met moeite bij. Op 3-4 in de derde set leverde ze dan toch haar service in. Ze toonde karakter door toch weer terug te breken, maar na een zwakke game op 4-5 kon ze na twee uur en tien minuten alsnog de kleedkamer opzoeken.

Einde aan een reeks

De Chinese nummer 37 van de wereld maakte zo een einde aan de reeks van zeven opeenvolgende overwinningen van Bertens sinds haar uitschakeling in de achtste finales van de Australian Open tegen de latere finaliste Garbiñe Muguruza.

Bron: nos.nl