Ook Amstel Gold Race van de baan vanwege corona

0
164

Ook de Amstel Gold Race zal dit voorjaar niet gereden worden. Het bestuur van de voorjaarsklassieker, die op 19 april verreden zou worden in Zuid-Limburg, heeft het besluit zojuist bekendgemaakt en volgt daarmee de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Koersdirecteur Leo van Vliet hoopt dat de wielerklassieker op een later tijdstip in het jaar alsnog verreden kan worden. Dat geldt ook voor de toerversie op zaterdag 18 april. De laatste jaren namen 15.000 recreatieve wielrenners deel aan de toertocht.

Alle klassiekers van de baan

Voor het eerst sinds de eerste editie in 1966 gaat de enige Nederlandse wielerklassieker niet door. Dinsdagavond werd bekend dat de Ronde van Vlaanderen voor het eerst sinds 1918 niet verreden zal worden.

Eerder op de dag nam de Franse ASO, organisator van Parijs-Roubaix, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, al het besluit om de voorjaarskoersen uit te stellen.

De Amstel Gold Race zou dit jaar voor de 55ste keer voor profrenners verreden worden. Vorig jaar zorgde Mathieu van der Poel op memorabele wijze voor de achttiende Nederlandse zege in Zuid-Limburg.

De vrouwen waren toe aan de zevende editie, waarvan de laatste drie keer in de Women’s WorldTour. Vier keer ging de zege naar een Nederlandse.

Bron: nos.nl